Wegwijs in onze opleidingen
De keuze ligt bij jou
Heb je interesse in een professionele opleiding tot fotograaf of zie je foto’s eerder als een middel om je als kunstenaar te uiten? Ligt bij grafisch ontwerp jouw focus op de vorm of op de inhoud? En welk medium leunt aan bij jouw praktijk?
Veel van onze richtingen hebben een overlap, maar zijn toch zeer verschillend. Neem je tijd om te vergelijken tussen studio’s, vrije kunst ateliers, de professionele en academische opleidingen.
Professionele bachelor Audiovisuele Technieken
Academische bachelor Beeldende Kunsten
Afstudeerrichting Grafisch Ontwerp
Afstudeerrichting Juweelontwerp en Edelsmeedkunst
Afstudeerrichting Vrije Kunsten
Premaster
Master Beeldende Kunsten
Advanced Master: Master of Research in Art and Design
Je Sint Lucas-leven houdt niet op na je opleiding. Onze alumni weten daar alles van
Sint Lucas Antwerpen houdt je ook na je opleiding graag dichtbij: voor lezingen of workshops, als gastdocent of collega.
Studeren in het buitenland
Wil je graag je artistieke grenzen verleggen in het buitenland? Binnen Sint Lucas Antwerpen krijg je de kans naar buitenland te trekken voor een stage, internationaal project of Erasmustraject. Met een internationale ervaring verbreed je je focus en zet je de eerste stap in de uitbouw van een internationaal netwerk.
Eerste hulp bij hogere artistieke studies
Kan je punten geven op kunst?
Is een blik van een docent op creatief werk niet altijd subjectief? En hoe wordt er geëvalueerd binnen Sint Lucas Antwerpen? In dit document doen we onze toetsvisie uit de doeken. We gaan onder andere dieper in op leerdoelen die meegroeien met de jaren, omgaan met feedback, de jurysamenstelling en de eindproef.
Wat is het verschil tussen een professionele of academische opleiding?
Een professionele bachelor duurt drie jaar en focust op kennis en vaardigheden in functie van een bepaald beroep (bv. professionele bachelor Audiovisuele Technieken: Fotografie).
Een academische opleiding duur vier jaar. Bij de academische bachelor ligt – naast de praktijklessen – de nadruk op je creatieve proces, conceptueel denken, onderzoek en theorie. In je masterjaar professionaliseer je je verder in een beroep, praktijk of onderzoek. (bv. academische bachelor Beeldende Kunsten: Studio grafische vormgeving, illustratie, communicatie-ontwerp, sieraad en vrije kunst).
Helpdesk
Sint Lucas is snel en makkelijk bereikbaar via tel. 03 316 12 00 of e-mail. Voor al je twijfels of vragen: bel ons, schrijf ons!
Wat kost je opleiding?
Als kunstencampus binnen de Karel de Grote Hogeschool kan je gebruik maken van een breed pakket aan ondersteuning. Onze diensten kunnen je begeleiden en adviseren op het vlak van mentaal welzijn, studeren met een functiebeperking, studiefinanciering en het studentenstatuut.
Bespaartips van het huis
Studietoelagen of gespreide betalingen, groepsaankopen of studentenkortingen voor materiaal: we houden je studies graag betaalbaar met deze bespaartips.
Op kot in Antwerpen
Een kot binnen je budget en met de campus vlakbij je bed? Onze vrienden van Gate 15 en STUVO helpen je aan het perfecte dak boven je hoofd!
Kan ik me nu al inschrijven?
Sint Lucas Antwerpen, School of Arts, maakt deel uit van de KdG Hogeschool. Op deze pagina vind je alle administratieve informatie zoals de toelatingsvoorwaarden, studiekosten, inschrijvingsdata en -procedure.
De inschrijvingskosten
Bij inschrijving betaal je je studiegeld en de forfaitaire kosten. Hoeveel studiegeld je betaalt, hangt onder andere af van je recht op een studietoelage, voor hoeveel studiepunten je inschrijft en het soort studiecontract. Bereken je inschrijvingsgeld.
De opleidingskosten
Het volledige kostenplaatje hangt af van je studierichting (lees: heb ik een straffe computer nodig, edele metalen of kilo’s papier). Kies je opleiding en bereken je budget.
Een creatieve studie bereidt je voor op de toekomst
We leven in een wereld waarin meer en meer jobs worden overgenomen door computers, automaten en digitale programma’s. Kritisch vermogen en onze verbeeldingskracht, daar maken wij als mensen het verschil. Een kunstencampus geeft je de kans om je studententijd door te brengen in een omgeving van eigenzinnige geestgenoten. Je bouwt een netwerk op waarbij je elkaar kan motiveren, helpen en steunen.
De toelatingsproef… niks om van wakker te liggen!
Voor elk van onze opleidingen is er een toelatingsproef, behalve voor de professionele bachelor fotografie. We willen vooral ontdekken of de opleiding iets voor jou is. Je motivatie, inspiratie en ideeën zijn voor ons minstens even belangrijk dan wat je reeds kan.